Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Місцевий осередок Сили Людей розповідає про чергову судову баталію з Криворіжгазом, який не бажає притримуватись законів України і не встановлює громадянам індівідуальні лічильники газу...

КРИВОРІЖГАЗ НЕ ЗМІГ ДАТИ ВІДПОВІДІ В АПЕЛЯЦІЙНОМУ СУДІ

11 жовтня в Дніпропетровському апеляційному суді відбувся перший розгляд апеляційної скарги ПАТ «Криворіжгаз», яке пручається і оскаржує справедливе рішення Саксаганського суду, що зобов’язав підприємство встановити індивідуальні лічильники в квартирах будинку №42 по вул. Володимира Великого.
Мешканців будинку представляли Дмитро Швець та депутат Криворізької міськради Андрій Немченко.
Підтримати криворізьку громаду приїхали мер Зеленодольська Андрій Савченко та депутат Зеленодольської міськради Дмитро Невеселий, а також мешканці інших будинків нашого міста.

Люди нарешті почали розуміти, що разом добре не лише святкувати, а й вирішувати серйозні проблеми та боротися за свої права.
Депутат загалом задоволений результатом: «Суд пройшов по-бойовому, судді ставили слушні питання представникам газової компанії. З усього було видно, що судді дійсно розуміють важливість питання - максимально намагались бути об’єктивними. Не зважаючи на те, що не мали можливості ознайомитись з поданими документами завчасно, уважні були до найдрібніших деталей».

Представники ПАТ «Криворіжгаз» так і не змогли відповісти на головне питання, яке ставив до них апеляційний суд у різних інтерпретаціях близько 10 разів: «На підставі чого в одних будинках Криворіжгаз встановлює індивідуальні прибори обліку, а в інших - ні?»

У плані розвитку газорозподільчої системи ПАТ «Криворіжгаз», сформованому самим Криворіжгазом і затвердженим НКРЕКП, сказано, що рішення про встановлення на певні будинки індивідуальних, а на певні - загальнобудинкових лічильників приймається, виходячи з технічних можливостей (яких саме, достеменно невідомо).
Але особи, які не згодні встановлювати загальнобудинкові прибори обліку, мають право встановлювати індивідуальні лічильники власним коштом. Логічне питання: як вони це робитимуть, якщо відповідно до результатів обстеження газовиками, буде виявлено, що технічна можливість для цього відсутня? Тобто, якщо люди будуть встановлювати власним коштом, то така можливість з’явиться?

Простими словами, чому підприємство відмовляється встановлювати індивідуальні лічильники мешканцям будинку 42? Які такі технічні можливості, критерії відбору пояснюють таке рішення???

Свій виступ Андрій Немченко розпочав з питання, на яке сам і відповів: «Чи є кошти у монополіста на встановлення індивідуальних лічильників? – Так!»
У І розділі НКРЕКП від 31.03.2016 року за №547 вказані витрати на встановлення індивідуальних лічильників населенню в розмірі 15 619 000 гривень. Ці кошти, за словами депутата, акумулюються на рахунках мешканців, адже в тариф закладено кошти на встановлення індивідуальних лічильників.
Депутат надав суду рішення Антимонопольного комітету України про порушення газовою компанією законодавства економічної конкуренції ПАТ «Криворіжгаз» та накладання штрафу на нього. Комітет визнав, що 1994 побутових споживачі придбали не з власного бажання, а примусом Криворіжгазу новий газовий лічильник за власні кошти, замість тих, що були визнані непридатними до подальшого використання за результатами періодичної повірки.Антимонопольним комітетом України була встановлена вартість одного лічильника газу для населення (834 грн).

Суд зважаючи на диспозитивність і змагальність судового процесу, прийняв рішення задовольнити клопотання і позивачів, і відповідачів – викликати інженера ПАТ «Криворіжгаз» і витребувати графік оснащення квартир та приватних будинків лічильниками газу. Щоб у суддів була можливість більш детально ознайомитись з матеріалами справи, а позивачі нарешті підготували відповідь на головне поставлене до них питання, наступне засідання було призначено на 8 листопада.

Після засідання суду Андрій знову звернувся до мешканців, подякував за витримку і привітав з хорошими обнадійливими результатами, які насамперед маємо завдяки тому, що об’єднались: «Масову дискримінацію споживачів, яка склалась у нашому місті, уже не приховати!»

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Сила Людей, Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!