Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Кривий Ріг та безпека руху: НЕБЕЗПЕЧНІ ПЕРЕЛАЗИ: ВИЇЗНА НАРАДА ПРЯМО НА ПЕРЕХРЕСТІ ЗА ІНІЦІАТИВИ ОЛЬГИ ГОНЧАР

6 вересня 2017 року на вимогу депутата Саксаганської районної у місті ради Ольги Гончар-Хвостової (Сила Людей) відбулася виїзна нарада. На ній провідний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства Саксаганської райради Любов Литвиненко разом із представниками Дорожнього нагляду сектору превенції Криворізького відділу головного управління національної поліції в Дніпропетровській області та громадськістю вирішували питання щодо впорядкування руху на перетині вулиці Генерала Радієвського і площі 30-річчя Перемоги.

Ольга Гончар Хвостова звернулася до управлінців з вимогою розглянути питання облаштування пішохідного переходу, адже до найближчого цілих 150 м. Також депутатка наполягала на легалізації зупинки, яку в народі називають «На Ашані», - навпроти торговельних центрів на вулиці Генерала Радієвського біля її перетину з дорогою на мікрорайон Сонячний.

Через специфіку цієї ділянки дороги пішохідний перехід розмістити складно, адже з одного боку наявна лінія розгону, а з другого - гальмування. Було запропоновано кілька варіантів розв’язання проблеми.

Поки тривала нарада, у цьому небезпечному місті, яке фахівці називають «сліпою зоною», мешканці безперервно і переходили, і перебігали, і перестрибували, і перелазили, не даючи можливості засумніватись ні представниці райвиконкому, ні патрульним, що проблема не надумана і її треба вирішувати. Так, можна безкінечно нагадувати громадянам, що за 150 метрів світлофор із переходом, і це недалеко! Але не все так райдужно. До речі, дві жіночки, які в цей час уже «второваною стежкою» перейшли дорогу, це підтвердили: «Ми знаємо про світлофор, та нам за 70, і ми не будемо кола накидати зі своєю старістю».

А ось навпроти торговельного центру на Соборній, 4 та торговельного комплексу на Генерала Радієвського, 34А пішохідний перехід можна розмістити. Він, за словами патрульних, цілком прийнятно може пролягти трохи вище наявної зараз стихійної зупинки.

Партійка порушила і питання освітлення траси та пішохідного переходу, що ближче до кільця Собору, адже світла від ліхтарів на опорах, які розташовані вздовж тротуару за кілька метрів від проїжджої частини, явно недостатньо. Під час обстеження виявили повністю закритий кроною липи знак пішохідного переходу. Вирішення і цих питань патрульні та райвиконком узяли на контроль.

Управління патрульної поліції швидко відреагувало і за результатами обстеження під час виїзної наради звітувало про внесення пропозицій щодо організації дорожнього руху з облаштування по вул. Генерала Радієвського зупинки громадського транспорту біля будинку 4, що по вулиці Соборна, та підземного переходу через вул. Соборну від буд. 4 у напрямку ТРК «Сонячна галерея».

Подальше вирішення питання та пропозицій, за словами патрульної поліції, залишається в компетенції органів місцевої влади.

Прес-служба «Сила Людей», Кривий Ріг
ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото - Прес-служба «Сила Людей», Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!