Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

До депутатів міськради від «Самопомочі» Людмили БУРМАН та Антона ПЕТРУХІНА звернулись мешканці вулиці Павла Глазового (Мелешкіна), які обурились тим, що компанія КиївСтар забажала встановити базову станцію посеред будинків, поруч із дитсадочками та школами

Колективне звернення стосується встановлення базової станції ПРАТ «КИЇВСТАР» на даху ТРП по вул. Павла Глазового, (колишня вул. Балакіна), у дворі будинків 21, 23, 25. Це район Артема, поруч із ЗОШ №72, №107, дитсадками №57, 202 та сімейною клінікою. Перша спроба встановлення була у 2016 р., але тоді щось не зрослося.

А за ці вихідні (17-18 червня) полтавська підрядна фірма ТОВ «Виробничо-комерційна компанія «Арія» встановила базове обладнання, на вівторок, як стверджують мешканці, запланований монтаж антени. Зважаючи на те, що з двох сторін ця територія вже затиснута в лещата базових станцій інших мобільних операторів, люди висловили рішучий протест проти монтажу ще одного джерела випромінення на відстані 20 метрів від їхнього житла та місця дитячих ігор.

Разом із колегою по депутатській фракції Антоном Петрухиним Людмила Бурман виїхала на місце, де за п’ятнадцять-двадцять хвилин спілкування люди написали звернення і зібрали 24 підписи під ним.
А далі почалася найбільш цікава частина дня – спілкування з причетними до події фігурантами.

- До цього часу скрипить на зубах оскома від спілкування з представниками ПРАТ «КИЇВСТАР», зокрема з директором фірмового магазину на 95-му кварталі та власне мобільним оператором в особі менеджера. На прохання дати контактний телефон керівника міського представництва Київстар директор послав нас хоч і не на три букви, однак на три цифри:
- «Звоните на инфолинию! Личный телефон начальника в Днепре не дам! Это его личный телефон!»

- Шановний пане! Ніхто й не просив особистий номер регіонального керівника. Хоча й особливо страшного в даному «прецеденті» не вбачаю. Дзвінок «на три цифри» (466) дозволив поспілкуватися з працівницею call-center і з’ясувати й без того вже зрозумілу бюрократичну стратегію керівництва компанії: пишите и вам воздастся! Прозвучали не потрібні рекомендації про те, як писати звернення і де його залишити. У номері телефону регіонального керівника знову відмовили, ламаною українською розповівши, що питанням встановлення базових станцій займається не один, а відразу кілька працівників, тому єдину відповідальну особу визначити неможливо. Прикро, що у відомій компанії сповідують принцип колективної безвідповідальності.

А далі дорога привела до ПАТ «Криворізька теплоцентраль», у якій держава ще зберігає 100% власності. Саме на території цього відомства встановлюють вежу. Після тривалих перемовин охоронця з приймальнею гендиректора нас усе ж таки провели на адмінповерх.
Однак спілкуватися керівництво не бажало.
Розпочалися біга: «директор вийшов», головний інженер і не приходив.

«Черговим» по спілкуванню з депутатами із заздалегідь озвученого питання виявився обплетений золотими ланцюгами заступник головного інженера, конструктив якого зашкалив у фразі: «І чого ходите, тільки працювати заважаєте!».

У результаті відеоосади сторони дійшли розуміння щодо надання документів у справі встановлення базової станції на даху ТРП по вул. Павла Глазового, 21.
Під час вивчення документів з’ясувалися цікаві деталі: будівля ТРП є комунальною власністю міста і у 2013 р. тимчасово передана на баланс тоді ще ДП «Криворізька теплоцентраль».
Право передачі цього об’єкту комунальної власності у суборенду договором не передбачене.

Тому придумана проста схемка: суборенда оформлена як договір зберігання майна ПРАТ «КИЇВСТАР» (тобто базової станції).
При цьому Криворізька теплоцентраль вже погодила всі необхідні документи на введення станції в експлуатацію.

А зміст паперів цікавий: у текстовій частині документу на 50 ти сторінках говориться про відсутність перевищення допустимих концентрацій випромінення, тоді як на схемі території чітко оконтурена ділянка навколо стадіону школи № 72 та частково – житлових будинків, де ПДД вищі від норми.

То якій же інформації – текстовій чи викладеній графічно – повинні довіряти невдоволені діями непроханих орендарів мешканці? Хоча якраз мешканців ніхто повідомляти ні про що не збирався: не положено!

Зважаючи на посилення протестних настроїв жителів прилеглих будинків, невідкладно поінформували про ситуацію начальника управління комунальної власності міста Сергія Волошиненка та секретаря міської ради Сергія Маляренка.
Обидва обіцяли розібратися в ситуації.

Не хотілося б, аби події на Глазового, 21 розвивалися радикально, оскільки місто, скасувавши договір безоплатної оренди ТРП з Криворіжтеплоцентраллю, може розрубити цей гордіїв вузол.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – ФБ-сторінка Людмила БУРМАН

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!