Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Депутати міськради Кривого Рогу від Самопомочі, а саме Людмила БУРМАН, Микола ДЕКТЯРЄВ та Антон ПЕТРУХІН розповідають, як більшість депутатів – від Оппоблоку та іже з ними, дерибанять власність громади...

Разом із колегами по фракції Людмила, Микола та Антон продовжують з’ясовувати поневіряння комунальної власності м. Кривого Рогу.
На своєму засіданні від 26 квітня 2017 р. Криворізька міська рада силами Опоблоку та депутатів-запроданців ухвалила чергове неймовірне за своєю щедрістю рішення про викуп об’єктів комунальної власності міста, що підлягають приватизації у 2017 році.
Простеньке рішення з додатком із восьми пунктів двічі відправляло в дорогу «містом довжиною в життя» депутатів міськради від Самопомочі Людмила Бурман, Антон Петрухін, Микола Дектярев.
Під час першого напівмарафону ми, зокрема, виявили таку собі «комірчину для зберігання особистих речей» площею 44 кв.м за 67 тис. грн.; офіс у колишньому приміщенні Укрексімбанку по вул. Героїв АТО площею 122 квюм за 480 тис. грн. і т.п.

Сьогодні маємо ще кілька вже очікуваних проявів неконтрольованої щедрості «меценатів» від влади.
Так, нежитлове приміщення № 145 по вул. Володимира Великого, 17а, що його нібито під комп’ютерний клуб орендує ФОП Божко Н.О., виявилося колишньою ліфтеркою на першому поверсі першого під’їзду будинку покращеного планування. Майже 40 кв.м гарно спланованого житла неподалік від червоної лінії та дитячого садочку комунальні віртуози пропонують викупити за 74,3 тис. грн. (еквівалент 2,7 тис. долл. США). Не знаю що там на папері, але в житті навіть старожили зроду-віку не чули про комп’ютерний клуб у своєму будинку, як про це стверджують документи. До того ж у будинку всього 144 квартири, тому вирахувати 145-ту було не просто.
Квартира нас зустріла вже традиційними «невід’ємними покращеннями» у вигляді замінених вхідних дверей та двох металопластикових вікон. Який мотив спонукав чиновників виконкому в спілці з оцінниками документально брехати про цільове використання цього об’єкту комунальної власності під комп’ютерний клуб якого немає, на цей час невідомо.

На розташованій поруч вул. Тесленка, 21 приміщення 66, що його поруч із ЗАГСом Покровського району нібито під офіс орендує приватне підприємство «ЕЛТЕКС», виявилося (зі слів сусідів) магазином, що торгує канцтоварами, побутовою хімією, оргтехнікою та здійснює ремонт і обслуговування комп’ютерної техніки. Господарів сусіди нахвалюють, зауважуючи на жвавості місцевої торгівлі. Застосований принцип, згідно із яким влада визначила цільове призначення орендованого приміщення, нам з’ясувати не вдалося.
33 кв. м житлової площі в центрі міста, за 350 м від червоної лінії пропонується викупити за 53,3 тис. грн. (1,98 тис. дол.)

На вул. Січеславській, 2 торгівля непродовольчими і продовольчими товарами зі слів сусідів-торгівців раніше велася в приміщенні під вивіскою «Палац солодощів». Зараз тут (зі слів сусідів-орендарів) ведуться ремонтні роботи, заявлена в додатку до рішення торгівля продовольчими товарами, у т.ч. підакцизної групи, обмежена.

Найбільш темною конячкою виявився торговий центр «Дивосвіт», що за адресою: мкр-н 4-й Зарічний, буд. 20А. Триразове блукання по ТЦ не дало бажаних результатів у пошуку приміщення № 30, де згідно з документами розташовується нежитлове приміщення площею 21 кв.м, що спеціалізується на торгівлі продовольчими товарами і пропонується до викупу за 22,7 тис. грн.

На пленарному засіданні XX сесії міської ради фракція Самопоміч внесла пропозицію щодо необхідності концептуальної зміни підходів до використання комунальної власності м. Кривого Рогу.
Зокрема пропонувалося найбільш цікаві об’єкти продавати через аукціони, а узгодження проведення невід’ємних поліпшень здійснювати без надання права пріоритетного викупу.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Самопомічь, Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!