Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Константин Усов взялся за очень актуальную для жителей центра Кривого Рога проблему – перенести Проивотуберкулезный диспансер №2 с Соцгорода в село Новолатовку...

121016 12

121016 13

11 октября 2016 года народный депутат провел совещание с руководством Широковской райгосадминистрации, на территории которого находится Новолатовка.
Решение о переносе диспансера за черту города было принято в 2013 году. В найденном для этого здании начали ремонт, который закончился едва начавшись...
На совещании выяснилось, что ремонт заглох ввиду несоответствия документов изменившемуся Земельному законодательству, которые снова предстоит переделывать.
Но одними совещаниями проблему решить не удастся.
Ранее проект оценивали в 120 миллионов гривен, сейчас, с учетом инфляции, этой суммой отделаться не удастся...
Кто будет финансировать этот долгострой? Кто контролировать ход работ?
Пока же остается надеяться, что туберкулезные больные, которые свободно разгуливают по Кривому Рогу – у диспансера уже даже забора нет, не станут причиной вспышки этого опасного заболевания...
Остается лишь добавить, что на совещании главврач диспансера-2 Дмитрий Савенко расписал достоинства проекта радужными красками – там предусмотрены специальная вентиляция, очистные сооружения и оборудование, которое будет уничтожать все вредные биологические отходы.
Так как подобного сейчас нет в его лечебном учреждении, расположенном на Соцгороде, нужно принимать все меры к скорейшей реализации проекта...

Пресс-релиз:
Вчора наш депутат Костянтин Усов провів нараду з керівництвом Широківської райдержадміністрації з приводу розміщення на території Новолатівської сільради Криворізького протитуберкульозного диспансеру №2.
Зараз він знаходиться в Металургійному районі Кривого Рогу і становить реальну бактеріологічну загрозу здоров’ю містян.
Рішення про перенос медзакладу за межі міста і розміщення його в будівлі, яка буде реконструйована спеціально під тубдиспансер, з урахуванням всіх сучасних вимог до такого типу лікарень, було ухвалено ще у 2013 році. Навіть почалися ремонтні роботи. Але згодом все зупинилося і вирішення важливого для криворіжців питання відклали на невизначений термін. Порушив питання наш народний депутат Костянтин Усов.
Як було зазначено на нараді, процес зупинився через суто паперово-бюрократичну тяганину. А саме: останній план реконструкції датований 2014 роком, але з того часу змінилося законодавство у сфері земельних відносин, і тепер потрібно переробляти цю частину плану. Окрім того кошторис, який було закладено на ремонт – а це близько 120 мільйонів гривен – зараз, зважуючи на інфляцію, значно зросте. Але вирішення питання фінансування стане можливим лише після подолання усіх бюрократичних перешкод на етапі проектування та погодження.
- Тепер, коли ми визначили наші першочергові завдання, вирішувати проблему стане простіше, і я обіцяю, що буду лобіювати це питання на всіх рівнях влади, - сказав нардеп. Він також підкреслив, що раніше для переносу диспансеру теж було зроблено чимало. - Це дуже важливо, адже йдеться про здоров'я та життя людей, і ми не маємо права опустити руки. Незважаючи на всі складнощі, з якими доведеться зіткнутися, незважаючи на бюрократію, я впевнений: спільно ми доведемо задумане до кінця. Джерело інфекційної загрози буде винесено за межі міста, а пацієнти Криворіжжя зможуть лікуватися в цивілізованих умовах.
За словами головного лікаря Криворізького протитуберкульозного диспансеру №2 Дмитра Севенка, перенесення лікарні в нову будівлю не тільки дозволить надавати більш кваліфіковану медичну допомогу пацієнтам, але зніме бактеріологічну проблему. Продуманий план облаштування медустанови і його віддаленість від житлових будівель дозволить повністю запобігти загрозі поширення захворювання за межі диспансеру.
Дмитро Севенко також повідомив, що проект реконструкції профілакторію під протитуберкульозний диспансер передбачає монтаж спеціальної вентиляції, очисних споруд і установку устаткування для знищення всіх біологічних відходів. Іншими словами, у інфекції просто не буде шансів проникнути за стіни лікарні.

Илья ПЕТРЯК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!