Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В свете последнего смога в Кривом Роге, в четверг, 14 апреля, весьма актуальна тема, поднятая независимыми активистами-экологами. Почему приборы независимых экологических организаций фиксируют совсем другие показатели атмосферного воздуха? Можно ли считать их более правдивыми в свете того, что Кривой Рог – в лидерах по Украине по заболеваниям раком? Но давайте дадим слово независимым экологам...

160416 33

...ГС «Екологічна рада Криворіжжя» вже звертала увагу на перевищення гранично допустимих концентрацій формальдегіду в криворізькому повітрі.
Нагадаємо вам, що ця речовина відноситься до потенційно канцерогенних. Вплив формальдегіду на розвиток онкологічних захворювань наразі ретельно вивчається медиками.
У Кривому Розі фіксується цілорічне перевищення допустимих рівнів цієї речовини! Основними джерелами формальдегіду (окрім специфічних виробництв) є спалювання палива та автомобільний транспорт. Із транспорту найбільшу частку виробляють двигуни, які працюють на природному газі. Також значна частка формальдегіду утворюється безпосередньо в повітрі під час різних фотохімічних реакцій. Особливо активно цей процес відбувається в теплу сонячну погоду.
В Кривому Розі фіксується постійне перевищення санітарних рівнів формальдегіду в атмосферному повітрі. Навіть в зимові місяці фіксуються перевищення рівнів цього канцерогену. А це означає - що в місті є джерело, яке постійно (і взимку і влітку) спричиняє перевищення допустимих рівнів формальдегіду.
Вимірювання рівнів формальдегіду в повітрі Кривого Рогу здійснюється лише на постах Гідрометеоцентру. Слід зазначити, що ці пости розташовані в центральній та південній частині Кривого Рогу. Саксаганський, Жовтневий та Тернівський райони взагалі знаходяться поза мережею спостережень!
Але органи влади, які повинні стежити за станом повітря в місті вперто не бажають помічати очевидне, розповідаючи, що в Кривому Розі викиди формальдегіду становлять лише 1 (одну) тонну на рік.
При цьому враховуються лише зареєстровані джерела викидів. Ніхто не рахує, скільки транспорту працює на природному газу, не відстежує незареєстровані джерела викидів, не контролює діяльність невеликих приватних підприємств, які є потенційними джерелами забруднення повітря.

На діаграмі зображено середньомісячні концентрації формальдегіду на спостережних постах Гідрометеоцентру. Як видно на діаграмі - в літні місяці рівень формальдегіду в повітрі перевищуює норму в 5–9 разів...

160416 25

Илья ПЕТРЯК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

на фото - такими вот фактами взорвались соцсети 14 апреля 2016 года...

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!