Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Криворізька південна ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області повідомляє

110416 21

Увага! Діють шахраї!
Криворізька південна ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що останнім часом мають місце випадки звернень у телефонному режимі до суб’єктів господарювання від імені керівного складу контролюючих органів щодо перерахування коштів на благодійність, на власні потреби або з інших причин.
Наголошуємо, що зазначені дії є шахрайськими! Особи, які телефонують та пропонують перерахувати кошти на певні рахунки, не мають ніякого відношення до працівників податкової служби. З метою виявлення та недопущення у майбутньому подібних випадків шахрайства, просимо інформувати правоохоронні органи. Шановні платники податків, будьте пильними та не реагуйте на дзвінки зазначеного характеру.
Криворізька південна ОДПІ

Податковий календар на квітень 2016 року
Криворізька південна ОДПІ нагадує платникам податків: 15 квітня останній день подання: - звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за березень 2016 року (форма №ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; - довідки про використані розрахункові книжки за березень 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Платникам рентної плати до уваги!
Граничні терміни подання декларації за звітний (податковий) період «місяць» для податкових зобов’язань з рентної плати за: березень 2016 року – 20.04.2016.
При цьому граничні строки сплати для податкових зобов’язань, визначених у додатках 2, 4, 10 та 11 до декларації за звітний (податковий) період, який дорівнює календарному місяцю, та дати проведення нарахування до ІКП за березень 2016 року – 03.05.2016.
Криворізька південна ОДПІ

Для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування
Законом України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII внесено зміни до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році. Зокрема, Законом скасовано обов’язок сплати авансового внеску з ПДФО у відсотках до минулого року, а кінцеві терміни сплати податку суттєво перенесено - на 20 квітня, 20 липня і 20 жовтня. Також у Законі з’явилося застереження про те, що авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.
Криворізька південна ОДПІ

З початку 2016 року платники Криворізької південної сплатили понад 159 млн. гривень ЄСВ
Впродовж 1 кварталу 2016 року платниками податків Криворірізької південної ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 159,1 млн. грн., у тому числі у березні – 53,1 млн.грн.
Нагадаємо, що у 2016 році підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ з чистого доходу. Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, він має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ.
Криворізька південна ОДПІ

Платники податків Криворізької південної ОДПІ вже задекларували 13 млн. гривень доходів
В ході проведення деклараційної кампанії, що розпочалася 1 січня поточного року, про свої доходи, отримані у 2015 році, в Криворізькій південній ОДПІ за січень - березень поточного року прозвітували 1030 громадян. Загальна сума задекларованого доходу становить 39,0 млн.грн., у тому числі правом на податкову знижку скористалися 183 громадянина
Нагадуємо, що обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався. Зокрема, до таких доходів можна віднести: - доходи від осіб, які не є податковими агентами; - доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна; - дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм); - інвестиційний прибуток; - вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна; - іноземні доходи.
Наголошуємо, що податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Щодо права на податкову знижку, то скористатися ним зможуть громадяни упродовж усього 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Місцеві бюджети Криворіжжя отримали від платників Криворізької південної ОДПІ понад 500 млн. гривень
Протягом першого кварталу 2016 року до місцевих бюджетів надійшло 568,0 млн. грн. податків та зборів, що на 62,8 млн. грн., або на 12,4% більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року. Найбільшу частку в місцевих бюджетах займають ПДФО, надходження яких склали 249,5 млн. грн. та плата за землю - 123,5 млн.грн. Екологічного податку сплачено 94,6 млн. грн., що на 44,3 млн. грн. більше першого кварталу минулого року, платежів за користування надрами – 59,2 млн. грн., акцизного податку – 17 млн. грн., єдиного податку надійшло 16,7 млн.. гривень.
Криворізька південна ОДПІ

З 01.04.2016 затверджена нова форма податкової накладної
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що нова форма податкової накладної і Порядок її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307 (далі – Наказ №1307). Як зазначено у пункті 4 Наказу 1307, він набирає чинності з 1 числа другого місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Пунктом 3 Порядку встановлено, що усі податкові накладні підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) за формою, чинною на день такої реєстрації.
Таким чином, усі податкові накладні, реєстрація яких здійснюється в ЄРПН після 01.04.2016, мають бути складені за новою формою. Це стосується і тих податкових накладних, у яких дата складання припадає на період до 1 квітня 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Якщо ви здавали в 2015 році в найм власну нерухомість
Криворізька південна ОДПІ звертає увагу, якщо в 2015 році платником здавалося в найм нерухоме майно, такий орендодавець має обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи. Зазначена декларація подається до 1 травня року, що настає за звітним, в податкову інспекцію за місцем проживання (прописки). В 2016 році таку звітність необхідно подати не пізніше 3 травня.
Криворізька південна ОДПІ

Шановні платники податків!
Криворізька південна ОДПІ повідомляє, що Система електронного адміністрування реалізації пального працює у штатному режимі. З 1 квітня 2016 року реєстрація акцизних накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних здійснюється з урахуванням вимог, встановлених пунктом 232.3 статті 232 Податкового кодексу України.
Також з 01.04.2016 податкові накладні та/або розрахунки коригування до податкової накладної реєструються в Єдиному реєстрі податкових накладних за формами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної».
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

До уваги платників!
У зв'язку з модернізацією електронних сервісів на веб-порталі ДФС відтепер інформацією з реєстрів ДФС, які є загальнодоступними, можна скористатись у режимі реального часу. Електронні сервіси «Дані про взяття на облік платників», «Дані реєстру платників ПДВ», «Реєстр платників єдиного податку», «Реєстр страхувальників», «Інформація про РРО» та «Інформація про книги ОРО», «Дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального», «Реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами» розміщенні у режимі «Інформація з реєстрів» відкритої частини електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія), а також у вкладці «Інформація з реєстрів» в меню електронних сервісів на головній сторінці веб-порталу ДФС.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Платникам ПДВ до уваги
У новій формі податкової накладної скасовано низку обов’язкових реквізитів: - місцезнаходження покупця/продавця; - номер телефону; - вид цивільно-правового договору; - форму розрахунків.
Податкову накладну доповнено показниками: - коди ставок; - коди пільг.
Змінено тип причини з позначкою 01 при складанні податкової накладної, яка не видається отримувачу (покупцю). Для таких операцій введено новий умовний ІПН «100000000000».
Змінено перелік осіб, які зазначають умовний ІПН «200000000000» у рядку «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» податкової накладної. Введено новий умовний ІПН «600000000000» для окремих операцій.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Спосіб надання декларації – за вибором громадянина!
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що деклараційна кампанія – 2016 стосовно декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році, триває до 1 травня 2016 року. Подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) передбачено Конституцією України та Податковим кодексом України.
Декларація подається до контролюючого органу в один із таких способів на вибір платника податку:
1) особисто платником податку або уповноваженою на це особою;
2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
3) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Звертаємо увагу, що поштою документи потрібно надсилати не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання. Якщо ж декларація подається в електронній формі, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Актуально для платників акцизного податку з реалізації пального!
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що 31.03.2016 закінчився перехідний період для реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН), тобто без обмеження обсягів, обчислених за формулою, визначеною у пункті 232.3 статті 232 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями (далі – Кодекс).
Реєстрація акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних з 01.04.2016 здійснюється з урахуванням усіх вимог, встановлених Кодексом.
За порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в ЄРАН, встановлених статтею 231 Кодексу, платники акцизного податку з реалізації пального з 01.04.2016 притягуються до відповідальності у вигляді накладення штрафу у розмірі, визначеному статтею 1202 Кодексу. При цьому, будь-яких додаткових дій для переходу до загального режиму реєстрації акцизних накладних законодавством не передбачено
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Зміни у порядку використання марок акцизного податку
Криворізька південна ОДПІ повідомляє, що 29.03.2016 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 №209 «Деякі питання використання марок акцизного податку» (далі – Постанова №209).
Зазначеною Постановою внесено зміни до постанови КМУ від 27.12.2010 №1251 «Про затвердження Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів».
Відповідно до змін, внесених Постановою №209, підприємства – виробники та імпортери алкогольних напоїв і тютюнових виробів, які подали територіальному органові ДФС заявку-розрахунок про потребу у марках, до 20 числа місяця, в якому подано таку попередню заявку-розрахунок, мають право здійснити корегування такої заявки-розрахунку в бік збільшення, що не перевищує визначеного у ній обсягу, шляхом подачі додаткової попередньої заявки-розрахунку.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Додаткові обов’язкові реквізити касового чеку
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 №13 «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми №ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11.02.2016 за №220/28350 (далі – Наказ №13), затверджено, зокрема, Положення про форму та зміст розрахункових документів (далі – Положення №13).
Наказ №13 набрав чинності 11.03.2016 (опубліковано в офіційному бюлетені «Офіційний вісник України» від 11.03.2016 №18).
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

На Дніпропетровщині ліквідовано конвертцентр, який завдав збитків бюджету на 18,1 млн. гривень
Працівниками податкової міліції Дніпропетровської області в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України викрито та припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, що надавав послуги суб’єктам господарювання Київської, Кіровоградської, Запорізької та Дніпропетровської областей.
За час діяльності центру протягом 2015-2016 років через його розрахункові рахунки було проконвертовано понад 109 млн. грн.. від злочинної діяльності бюджет зазнав збитків на суму близько 18,1 млн. гривень.
На розрахункові рахунки фіктивних підприємств, що відкриті в філії банку, із залишком коштів у сумі 1,8 млн. гривень накладено арешт. На підставі ухвал суду проведено обшуки в офісах та за місцями проживання фігурантів центру, де виявлено та вилучено 336 тис. гривень готівкою, 37 комп’ютерних системних блоків, 4 ноутбуки, 1 сервер і фінансово-господарську документацію, що свідчить про протиправну діяльність.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ГУ ДФС у Дніпропетровській області

ДФС Дніпропетровщини забезпечено більше 15 мільярдів гривень надходжень до бюджетів усіх рівнів
Державною фіскальною службою області за січень – березень 2016 року до бюджетів усіх рівнів (з урахуванням єдиного соціального внеску) забезпечено надходження 15 мільярдів 259,1 мільйонів гривень. До державного бюджету протягом січня – березня поточного року спрямовано 8 мільярдів 637,5 мільйонів гривень. Про це проінформував виконуючий обов’язки начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Геннадій Ткачук.
До місцевих бюджетів надійшло 3 мільярда 461,5 мільйонів гривень, що на 675,9 мільйонів гривень або на 24,3 відсотки більше аналогічного періоду 2015 року.
Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за протягом звітного періоду надійшло 3 мільярди 159,9 мільйонів гривень.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Порядок складання звіту про контрольовані операції
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що 04.03.2016 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 18.01.2016 №8 «Про затвердження форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 04.02.2016 за №187/28317 (далі – Наказ № 8), яким затверджені нова форма Звіту про контрольовані операції та Порядок складання Звіту про контрольовані операції.
З метою належного адміністрування податку на прибуток підприємств та забезпечення податкового контролю з питання трансфертного ціноутворення Державною фіскальною службою України у листі від 15.03.2016 №8890/7/99-99-19-02-02-17 «Про затвердження форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції» (далі – лист ДФС №8890) надані роз’яснення стосовно порядку звітування платників про контрольовані операції за новою формою.
Лист №8890 розміщено на офіційному веб-порталі ДФС за посиланням: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/67313.html
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

АС «Єдине вікно подання електронної звітності» ДФС користуються понад 873 тис. платників податків
З початку 2016 року Автоматизованою системою «Єдине вікно подання електронної звітності» Державної фіскальної служби користуються 873 312 платників податків. Одним з найпопулярніших електронних сервісів ДФС є надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних, як покупцю, так і продавцю. З початку 2016 року Інформаційним порталом ДФС опрацьовано майже 8,7 млн. таких запитів. Не менш запитуваною є послуга з укладання договору з територіальними органами ДФС «Про визнання електронних документів» в електронній формі. З початку 2016 року було укладено понад 274 тис. таких договорів з платниками податків.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Нові електронні сервіси ДФС України
Для створення комфортних умов суб'єктам господарювання на офіційному веб-порталі ДФС функціонують нові електронні сервіси:
- «Оприлюднення інформації про реєстратори розрахункових операцій та інформації про книги обліку розрахункових операцій», за допомогою якого можна отримати інформацію про зареєстровані/скасовані РРО та книги обліку розрахункових операцій;
- «Надання Витягу з реєстру платників ПДВ», який надається в електронній формі платнику ПДВ за умови укладання ним з контролюючим органом договору про визнання електронних документів та подання запиту на отримання зазначеного витягу;
- «Інформування громадян про результати обробки файлів-запитів щодо доходів фізичних осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій, що надходять від підрозділів соціального захисту населення». За допомогою цього сервісу громадяни, вказавши реєстраційний номер облікової картки платника податків, прізвище та ініціали, можуть отримати відповідну інформацію телефоном в Інформаційно-довідковому департаменті ДФС;
- «Дані реєстру волонтерів АТО». Цей сервіс надає можливість громадянам здійснити вибір та перевірити за номерами банківських рахунків інформацію про перебування волонтера у зазначеному реєстрі, що мінімізує випадки шахрайства під час здійснення благодійних заходів.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Ліквідовано конвертцентр з обігом 200 млн. грн., що «працював» на СТО. Вилучено понад 760 тис. грн. готівки
Співробітниками податкової міліції в рамках розслідування кримінального провадження за ст. 212, ст. 205 КК України ліквідовано конвертаційний центр в Одеській області. Встановлено, що діяльність даного «конверту» забезпечувало більше 10 працівників, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки по формуванню безпідставного податкового кредиту з ПДВ та завищенню валових витрат підприємств з метою заниження податкових зобов’язань.
Головний офіс центру було завуальовано під діяльність станції технічного обслуговування автомобілів. Загальний обсяг проконвертованих коштів з використанням фіктивних підприємств склав близько 200 мільйонів гривень, сума незаконно сформованого ПДВ – понад 33 мільйони гривень. На даний час проводяться слідчі дії.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

ДФС України: Викрито керівників банку, які видали 120 мільйонів гривень кредиту фіктивним підприємствам
Співробітники податкової міліції у м. Києві викрили посадових осіб одного з комерційних банків, які надали кредити фіктивним підприємствам. Зазначені підприємства входили до складу конвертаційного центру, який був ліквідований у лютому 2016 року. У ході подальшого розслідування діяльності «конверту» було проведено обшук у приміщенні банку, кінцевими бенефіціарами якого є два громадянина України.
У результаті обшуку вилучено юридичні справи підприємств, а також виписки руху коштів по їх рахунках, за якими встановлено, що посадові особи банку надали кредити п'яти підприємствам, що входять до складу конвертаційного центру, та фізичній особі, яка є головою наглядової ради банку. Сума кредиту склала близько 120 мільйонів гривень. Згодом кредитні кошти були перераховані на рахунки інших підприємств, відкритих в інших банках. Слідчі дії тривають.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

ДФС викрито ймовірне відмивання доходів одним з комерційних банків столиці
Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у м. Києві спільно з ГУ МВС у м. Києві встановлені факти зняття двома фізичними особами за короткий час значних коштів з рахунків, відкритих в одному із столичних комерційних банків.
За результатами позапланової виїзної перевірки зазначеної фінансової установи, проведеної НБУ, встановлено, що з одного рахунку було знято готівки на загальну суму 184 млн. грн., з іншого – на суму 97,3 млн. грн. У ході подальшого розслідування виникли сумніви щодо фактичної причетності вказаних фізичних осіб до відкриття цих рахунків.
Вищенаведене може свідчити про ймовірну легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму 281,3 млн. грн. посадовими особами баку за участю невстановлених фізичних осіб. За даними фактами до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.209 ККУ. Здійснюється кримінальне провадження.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Звертаємо увагу громадян!
Наказом Мінфіну від 02.10.15 №859 затверджена нова форма декларації про майновий стан і доходи. При заповненні нової форми звітності платники декларуватимуть доходи та розраховуватимуть податкове зобов’язання не лише з податку на доходи фізичних осіб, але й з військового збору. Також наголошуємо, що податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Щодо права на податкову знижку, то скористатися ним зможуть громадяни упродовж усього 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Нові можливості електронного сервісу «Електронний кабінет платника»
У рамках кампанії декларування доходів громадян ДФС доопрацьовано електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) в частині надання можливості підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб (далі - Декларація) в електронному вигляді.
У відкритій частині електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) можна заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а у закритій частині (особистий кабінет) платник може подати декларацію в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП). Безкоштовно отримати ЕЦП можна в акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (АЦСК ІДД)
Форма та інструкція щодо заповнення такої декларації, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Викрито незаконну діяльність міжрегіонального «конверту», який надавав послуги з відмивання коштів
Співробітниками податкової міліції Запорізької області в ході проведення оперативно-слідчих заходів по кримінальному провадженню за ст.27, ст.205 та ст.212 КК України викрито та припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, що надавав послуги суб’єктам господарювання Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Київської областей та м. Києва. Орієнтовний обіг коштів за 2015 рік склав близько 150 млн. гривень. Ймовірні втрати бюджету складають близько 25 млн. гривень. На розрахункові рахунки фіктивних підприємств із залишком коштів у сумі 481 тис. гривень накладено арешт.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

ДФС України: Викрито ухилення від сплати 32,2 млн. грн. одним з підприємств роздрібної торгівлі
Працівниками податкової міліції Центрального офісу до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч.3 ст.212 КК України за фактом порушення податкового законодавства посадовими особами столичного підприємства, яке здійснює діяльність у сфері роздрібної торгівлі переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Встановлено, що зазначені особи у 2015 році, документально оформили неіснуючі фінансово-господарські операції із низкою підприємств, які мають ознаки фіктивності. Зазначені дії дали злочинцям можливість ухилитись від сплати податків у сумі 32,2 млн. гривень.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

У нелегальних пунктах обміну Києва проводяться обшуки. Вже вилучено готівки на 3 млн. гривень
Податковою міліцією спільно з працівниками Служби безпеки України викрито групу громадян України, які організували протиправну схему, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Для незаконної діяльності з обміну валют на території Києва порушники використовували пункти обміну, які діяли без обов’язкової реєстрації та отримання відповідної ліцензії на право здійснення таких операцій.
У ході реалізації інформації, отриманої в результаті проведення попередніх слідчих дій, слідчими Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС спільно з працівниками Служби безпеки України проводиться 31 обшук приміщень та транспортних засобів, які в своїй злочинній діяльності використовують фігуранти провадження. За їх результатами з незаконного обігу вилучено значну кількість готівкових коштів у національній та іноземних валютах на суму понад 3 млн. грн., обладнання для рахування та перевірки банкнот, чорнову бухгалтерію. Наразі проведення слідчих дій триває.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

На Дніпропетровщині викрито фіктивного імпортера, який ввіз товарів на 17 млн. гривень
Працівниками податкової міліції Дніпропетровської області в ході проведення операції «Рубіж-2016» та розслідування кримінального провадження за ст.205 КК України на підставі ухвал суду на митному посту «Західний» Київської митниці розпочато обшуки 11 контейнерів. За інформацією, в контейнерах знаходяться синтетичні тканини, які імпортуються з Китаю, на загальну суму близько 664 тис. доларів США (еквівалент близько 17 млн. гривень). При цьому імпортером товару згідно з наданими митними деклараціями є підприємство, що має ознаки фіктивності. На розрахункові рахунки підприємства із залишком коштів у сумі 19,3 тис. гривень накладено арешт.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню громадянами
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що деклараційна кампанія – 2016 стосовно декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році, триває до 1 травня 2016 року.
Обов’язковому декларуванню підлягають: - доходи від здачі майна в оренду; - доходи у вигляді спадщини та подарунків; - іноземні доходи; - дохід у вигляді заробітної плати, отриманий від двох або більше податкових агентів (роботодавців); - дохід від операцій продажу (обміну) рухомого і нерухомого майна; - інші доходи, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб та військовим збором. Крім того, громадяни мають право протягом усього 2016 року подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Урядом змінено перелік товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України
Криворізька південна ОДПІ повідомляє, що 24.03.2016 набрала чинності постанова КМУ від 02.03.2016 №142 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 р. №436» (далі – Постанова №142).
Зазначеною Постановою внесено зміни до постанови КМУ від 21.05.2012 №436 «Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України». Так, зокрема, затверджено нові переліки: насіння і садивного матеріалу, радіоактивних матеріалів, радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв спеціального призначення, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Водночас скорочено перелік товарів, які підлягають оцінці відповідності згідно з вимогами технічних регламентів при перетині кордону.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Звіт про контрольовані операції необхідно подати до 1 травня за оновленою формою
Форма та Порядок складання Звіту про контрольовані операції затверджені наказом Міністерства фінансів України від 18.01.2016 № 8. Звіт готується засобами спеціалізованого програмного забезпечення та подається в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису до 1 травня року, наступного за звітним. Звіт складається із заголовної, основної частини, додатка та інформації до додатка, які є невід’ємною частиною Звіту.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

До уваги платників податків - нові документи для отримання електронного цифрового підпису!
Повідомляємо, що наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 18.02.2016 №22 «Про внесення змін до наказу ІДД ДФС від 17.02.2015 №15» скасовано деякі форми реєстраційних документів, а саме: - заява на блокування посиленого сертифіката відкритого ключа; - заява на поновлення посиленого сертифіката відкритого ключа; - заява на скасування посиленого сертифіката відкритого ключа; - додаток до заяви на скасування посиленого сертифіката відкритого ключа.
Також даним наказом внесено зміни до форми Реєстраційної картки (для фізичної особи/фізичної особи підприємця) та затверджено нові форми реєстраційних документів, а саме: - заява про зміну статусу посиленого сертифіката відкритого ключа;
- додаток до заяви про зміну статусу посиленого сертифіката відкритого ключа. Нові форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису набули чинності 09 березня 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

В яких випадках суб’єкти господарювання повідомляють контролюючі органи про відсутність у них у звітному році об’єктів обчислення екологічного податку?
Суб’єкти господарювання, у тому числі новостворені, які не мають об’єктів обчислення екологічного податку не повинні подавати до відповідних контролюючих органів заяву про відсутність у них у звітному році таких об’єктів.
Суб’єкти господарювання, які є платниками екологічного податку, але з початку звітного року не планують здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, повинні скласти заяву довільної форми про відсутність у них у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку та повідомити про це відповідні контролюючі органи за місцем розташування джерел забруднення не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року. В іншому разі такі суб’єкти господарювання зобов’язані подавати податкові декларації екологічного податку.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Отримання інформації про джерела отриманих доходів для пред’явлення за місцем вимоги
Фізична особа для отримання інформації про джерела отриманих доходів звертається особисто або через уповноважену особу до контролюючого органу за своїм місцем проживання або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування, подає документ, що посвідчує особу, та заяву (додаток 13 до Положення). Уповноважена особа додає до заяви довіреність, засвідчену у нотаріальному порядку, на отримання відомостей про джерела доходів/доходи (після пред’явлення повертається) та її копію, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя.
Фізичні особи, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням відомостей із Державного реєстру до будь-якого органу доходів і зборів. Відомості із Державного реєстру контролюючий орган надає протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Алгоритм розрахунку податкової знижки за навчання
Алгоритм нарахування податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку на суму витрат, понесених за навчання, за наслідками звітного податкового 2015 року розраховується наступним чином:
визначається база оподаткування шляхом зменшення річної суми нарахованої заробітної плати на суму єдиного внеску, страхових внесків до Накопичувального фонду, а також на суму ПСП за її наявності (інформацію щодо сум нарахованого загального річного оподатковуваного доходу, застосованих ПСП, утриманого єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) фізичні особи отримують у вигляді довідки про доходи від свого роботодавця);
на підставі підтверджувальних документів визначається сума (вартість) витрат платника податку – резидента, дозволених до включення до податкової знижки, яка не повинна перевищувати для студентів, які навчаються на заочній, вечірній, дистанційній формі навчання – 20520 грн. (1710 грн. х 12 міс.), для денної форми навчання – 17100 грн. (1710 грн. х 10 міс.);
розраховується сума ПДФО на яку зменшуються податкові зобов’язані у зв’язку з використанням права на податкову знижку:
з суми ПДФО утриманого (сплаченого) із заробітної плати за рік віднімаємо суму ПДФО, визначену як добуток бази оподаткування, зменшеної на суму понесених платником податку витрат на оплату за навчання, та ставки податку.
При цьому відповідно до пункту 179.8 статті 179 Кодексу сума, що має бути повернута зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в податковій декларації про майновий стан і доходи протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Про надання пояснень зі складання декларації з податку на прибуток підприємств
Криворізька південна ОДПІ нагадує про надання роз’яснення листом від 12.02.2016 №5009/7/99-99-19-02-01-17 «Про надання пояснень зі складання декларації з податку на прибуток підприємств» (далі ¬– лист). Так, зазначеним листом роз’яснено окремі питання відображення в податковій звітності з податку на прибуток підприємств за 2015 рік щомісячних авансових внесків з податку на прибуток та авансових внесків, сплачених при виплаті дивідендів.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Перелік країн, з якими на 01.01.2016 р. укладено міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування
Криворізька північна ОДПІ інформує про те, що Державна фіскальна служба України у листі від 28.01.2016 р. №2815/7/99-99-12-01-03-17 надала перелік країн, з якими на 01.01.2016 р. укладено міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Декларація екологічного податку
Криворізька південна ОДПІ інформує, форма Податкової декларації, затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 №715, передбачає можливість подання до контролюючого органу у складі Податкової декларації необхідної кількості додатків для кожного виду забруднення та окремого коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ, що відповідають територіям адміністративно-територіальних одиниць на яких знаходяться стаціонарні джерела забруднення або спеціально відведені для розміщення відходів місця чи об’єкти (далі – Об’єкт оподаткування).
Проте відповідно до п.п. 250.10.1 п. 250.10 ст. 250 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) у разі, якщо платник податку має кілька Об’єктів оподаткування у межах кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами (коди згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) різні), такий платник податку зобов’язаний подати до відповідного контролюючого органу за місцем розташування Об’єкта оподаткування податкову декларацію щодо кожного Об’єкта оподаткування окремо.
З метою зменшення кількості поданих Податкових декларацій ДФС рекомендує платникам екологічного податку подавати до контролюючого органу одну Податкову декларацію, до якої додавати необхідну кількість окремих додатків щодо кожного Об’єкта оподаткування.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

У 2016 році підприємці на загальній системі оподаткування авансові платежі сплачують виходячи з фактичного чистого доходу
Починаючи з 2016 року авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються самостійно згідно з фактичними даними розміру чистого доходу, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу.
Такі авансові платежі сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня).
Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.
Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.
Криворізька південна ОДПІ

Доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню громадянами
Деклараційна кампанія – 2016 стосовно декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році, триває до 1 травня 2016 року. Обов’язковому декларуванню підлягають: - доходи від здачі майна в оренду; - доходи у вигляді спадщини та подарунків; - іноземні доходи; - дохід у вигляді заробітної плати, отриманий від двох або більше податкових агентів (роботодавців); - дохід від операцій продажу (обміну) рухомого і нерухомого майна; - інші доходи, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.
Крім того, громадяни мають право протягом усього 2016 року подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Суб’єкти господарювання які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, надають звіт до 10 травня 2016 року
Криворізька південна ОДПІ звертає увагу, що суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі зобов’язані надати до органів ДФС за основним місцем обліку звіти в електронній формі до 10 травня 2016 року за звітний період квітень.
Звертаємо увагу, що у відповідності із статтею 17 Закону України від 19.12.1995 №481 за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними даними застосовуються штрафні санкції у розмірі 17000 гривень.
Криворізька південна ОДПІ

При перерахуванні неприбутковим організаціям благодійних внесків є право на податкову знижку
Платник податку - резидент має право включити до податкової знижки суму коштів або вартість майна, перерахованих у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям у розмірі, що не перевищує 4% суми загального оподатковуваного доходу такого звітного року.При цьому, неприбуткові організації - отримувачі благодійних внесків, мають відповідати умовам, визначеним Податковим кодексом України для неприбуткових організацій.
Громадяни, які перераховували неприбутковим організаціям благодійні внески та пожертвування та бажають скористатися правом на нарахування податкової знижки, мають право надавати річну податкову декларацію за звітний 2015 рік протягом всього поточного 2016 року (включно по 31 грудня 2016 року).
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Суб’єкт господарювання може перейти на єдиний податок один раз протягом календарного року
Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до фіскального органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст.291 Податкового кодексу, щодо обмеження кількості найманих осіб, обсягу доходу та здійснення певних видів діяльності. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Шановні платники податків!
На виконання підпункту 200.7.3 пункту 200.7 статті 200 Податкового кодексу України і постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість» від 22.02.2016 №68 ДФС оприлюднено Реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість.Інформація розміщена на офіційному порталі Державної фіскальної служби України в підрозділі «Повідомлення про Реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, зазначені у підпункті 200.7.1 пункту 200.7 статті 200 Податкового кодексу України» розділу «Відшкодування ПДВ».
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Оподаткування подарованого нерухомого майна
ДФС України повідомлено, що у разі отримання фізичною особою – резидентом, яка не є членом сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення, доходу у вигляді вартості подарованого нерухомого майна, такий дохід є об’єктом оподаткування ПДФО за ставкою 5% та військовим збором 1,5%. Зокрема, платник податку, який отримав дохід у вигляді вартості подарованого нерухомого майна, може сплатити ПДФО та військовий збір до нотаріального посвідчення договору дарування нерухомого майна за місцем нотаріального посвідчення такого договору.
Криворізька південна ОДПІ

Доходи, які отримані від продажу власної продукції необхідно задекларувати
Податковим кодексом України передбачено, що доходи, отримані від продажу власної продукції тваринництва груп 1-5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД, не оподатковуються, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (у 2015 –121800 грн.). Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок.
До цієї продукції належать живі тварини, м’ясо, їстівні субпродукти, риба, молоко та молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед, їстівні продукти тваринного походження, жири та олії рослинного або тваринного походження, готові харчові продукти, шкури необроблені (крім натурального та штучного хутра) і шкіра вичинена.
Якщо ж сума отриманого доходу перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, фізична особа зобов’язана подати контролюючому органу довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, що видається у довільній формі сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) власника продукції тваринництва.
Відтак продавці власної продукції тваринництва, які отримували торік доходи, що підлягають оподаткуванню згідно з нормами Податкового кодексу України, зобов’язані до 1 травня 2016 року подати до органів фіскальної служби за місцем податкової адреси платника декларацію про майновий стан і доходи.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!