Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Внутрішня безпека Національної поліції України викрила співробітника слідчого підрозділу поліції Кривого Рогу, який у змові з цивільною особою проводив незаконні оборудки з інформацією зі службових баз. Разом з кіберполіцією, слідчими ДБР та прокуратурою Дніпропетровської області спільників задокументували та вже оголосили їм підозри

270619 2

Працівники Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили причетність до протиправних дій одного зі слідчих Саксаганського ВП Криворізького відділу поліції. 23-річний лейтенант поліції, за попередньою домовленістю зі свої 26-річним знайомим, місцем мешканцем, налагодили схему збуту відомостей зі службових поліцейських баз.
Цивільна особа одержувала на свій «Телеграм» замовлення на ту чи іншу інформацію від «клієнтів», підтверджене смс-повідомленням про попередню оплату на банківську картку. Далі замовлення надсилалось слідчому поліції, який, користуючись службовим становищем та можливостями, отримував необхідні відомості зі службових баз, копіював їх і пересилав своєму знайомому. Суму оплати спільники ділили між собою.
За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області, розпочали кримінальне провадження.
Разом з працівниками кіберполіції у Сумській області було проведено закупівлю відомчої інформації та задокументовано незаконні дії фігурантів змови.
На теперішній час у слідчого поліції та його цивільного спільника оперативники УДВБ НПУ, кіберполія та слідчі ДБР, за процесуального керівництва прокуратури, провели санкціоновані обшуки. Вилучено мобільні телефони, банківські картки, флеш карти, оргтехніку.
Оголошено підозри обом фігурантам у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч.1 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!