Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (2 Votes)

Як повідомляє Управління захисту економіки в Дніпропетровській області під час одержання неправомірної вигоди затримано голову райради

Посадова особа вимагала 10% «відкату» від суми договору на виконання робіт. Правоохоронці затримали зловмисника під час одержання 12,3 тисяч гривень неправомірної вигоди.
Заходи із документування злочинної діяльності здійснювали працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області Нацполіції, військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України та слідчі СВ Криворізького ВП Нацполіції.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці встановили, що голова однієї з районних рад вимагає від директора товариства неправомірну вигоду за здійснення впливу на голову об’єднаної територіальної громади при укладенні договору на виконання ремонтних робіт. Тільки за умови отримання головою райради 10% «відкату» товариство могло розраховувати на укладення договору на загальну суму 122 тисяч гривень саме з ним.
Сьогодні, 13 травня посадову особу затримано під час одержання 12,3 тисяч гривень неправомірної вигоди у власному службовому кабінеті.
Наразі фігуранта затримано у порядку статті 208 КПК України.
Тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо оголошення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!