Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Случилось то, чего так долго ждали все журналисты и жители Кривого Рога. Генеральный прокурор рассказал официально, чем вызваны сегодняшние повальные обыски в мэрии Кривого Рога, Институте развития города и частных строительных фирмах города

170517 21

НОВОЕ! - 18 мая - В чем обвиняется Евгений УДОД? Кто глава ОПГ в мэрии Кривого Рога? Разъясняет ГПУ...

Материал №1 - Маски-шоу проходят в кабинетах мэрии, входящих в Управление арестованного главного архитектора Валерия НЕТЯЖЕНКО

Юрій Луценко
В Кривому Рогу йдуть обшуки та інші слідчі дії у справі про злочинну організацію, яка займалася розкраданням коштів у особливо великих розмірах. Також встановлено, що члени ОЗУ погрожували життю окремих посадових осіб міськради.
На підставі отриманих доказів наразі оголошені підозри:
- Удоду Є. Г. - перший заступник міського голови,
- Міхаленку А. П. - неофіційний власник ТОВ Біф Будінвест,
- Гнатовському П. П. - начальник управління містобудування і архітектури виконкому міської ради,
- Лисенку І. П. - начальник відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міської ради,
- Стеблянку А. В. - директор ТОВ Біф будінвест.
Частину з цих осіб оголошуємо в розшук з метою арешту.
Закликаю жителів, бізнес та службовців міста надати покази про поки ще невідомі факти незаконної діяльності цих та інших членів ОЗУ.
Кривий Ріг має бути очищений.

Материал №2 - В Кривом Роге снова массовые обыски – «трусят» не только мэрию!

Как видите, обыски еще продолжаются, и список может расшириться!
Интересный факт, матерщинник Евгений УДОД избежал наказания после нецензурной лексики в сторону депутатов горсовета... Уйдет ли он от правосудия на этот раз?

ДОБАВЛЕНО! Официальный пресс-релиз ГПУ

Генпрокуратурою викрито злочинну організацію з числа працівників Криворізької міської ради

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування за фактами створення злочинної організації з метою привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах поєднаного з погрозою вбивством, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 129, ч. 1 ст. 255 КК України.

В ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено факти створення високопосадовими службовими особами Криворізької міської ради, за попередньою змовою з окремими фізичними особами, керівниками підприємств установ організацій, депутатами різних рівнів – злочинної організації, метою діяльності якої є розкрадання коштів територіальної громади м. Кривий Ріг в особливо великих розмірах та встановлення повного контролю над підприємствами, установами та організаціями м. Кривий Ріг.

Також встановлено, що з метою приховання злочинів вчинених у сфері службової діяльності та проти власності, окремі члени злочинної організації погрожували життю та здоров’ю окремих службових осіб Криворізької міської ради – з метою примушування останніх до нерозголошення правоохоронним органам обставин організації та вчинення вказаними вище особами злочинів.

Як результат, 17 травня 2017 року слідчими Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України одному зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255 КК України та вирішується питання щодо застосування до останнього заходів забезпечення кримінального провадження, в поряду ст. 131 КПК України - у вигляді обрання запобіжного заходу.

Оскільки інші чотири особи, серед яких три високопосадовця міської ради, переховуються від органу досудового розслідування, маючи на меті уникнення кримінальної відповідальності, Генеральною прокуратурою вживаються заходи щодо оголошення підозрюваних у розшук та, враховуючи наявність ризиків, передбачених КПК України, взяття під варту.

За скоєне кримінальне правопорушення учасникам злочинної організації загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певної діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Крім того, на даний час тривають обшуки за 18 адресами, а саме в виконавчих комітетах міської ради, управлінні Державної казначейської служби міста, офісних приміщеннях суб’єктів господарювання, а також за місцем проживання та реєстрації підозрюваних та осіб, які можуть бути причетні до створення та діяльності вказаної злочинної організації.

Досудове розслідування наразі триває.

Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Юрий ПОТУПЧИК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!