Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Сайт Весь Кривой Рог писал, что на пруду на Соцгороде на прошлой неделе произошло сразу два ЧП. Сначала один рыбак утонул, а на следующий день под лед ушли еще четверо... Более подробно об очень насыщенной с точки зрения ЧП прошедшей неделе рассказывает пресс-служба спасателей Кривого Рога

За минулий тиждень на території Кривого Рогу сталося 18 пожеж на гасіння яких залучалися пожежно-рятувальні підрозділи міста. Зокрема, пожежі виникали в житлових будинках п’ять разів; в автомобілях – тричі; по дві пожежі сталося в гаражах, допоміжних спорудах житлового сектору та будівлях, які не експлуатуються. Також по одному загоранню сталося в будинку дачного кооперативу «Світлофор», торгівельному кіоску, приміщені складу господарчих товарів та в побутовому металевому вагончику.

Крім пожеж, на минулому тижні сталося також три події пов’язаних із перебуванням людей на кризі водойм, внаслідок яких одна людина загинула та ще шістьох осіб, серед яких двоє неповнолітніх, вдалося врятувати із крижаного полону.

Так, 23 лютого о 14:20 на номер служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на ставку Металургійного району біля Нікопольского шосе провалився під лід чоловік, котрий там риболовив.
На місце події виїхали рятувальники 11 державної пожежно-рятувальної частини 3 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у дніпропетровській області, начальник чергової зміни та керівництво загону а також працівники швидкої медичної допомоги та поліції. Ще до приїзду працівників екстрених служб злощасного рибалку кинувся рятувати один із очевидців, але повністю дістати потопаючого із крижаного полону йому вдалося лише з допомогою працівників екстрених служб та за допомогою рятувальної мотузки. Коли потерпілого вдалося доставити до карети швидкої медичної допомоги він був уже без ознак життя і, на жаль, реанімаційні заходи не дали бажаного результату і працівники медичної служби констатували смерть о 14:52. Тіло загиблого було направлено на судово-медичну експертизу для встановлення достовірної причини смерті.

24 лютого о 15:29 на номер Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на ставку, який знаходиться на території Металургійного району міста Кривий Ріг біля Нікопольського шосе, провалилися під лід троє рибалок. На місце події виїхали рятувальники 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста. Чоловік, який знаходився на березі, спробував допомогти рибалкам, що опинилися у воді, але сам провалився під лід. Згодом він самостійно вибрався на берег. Іншим на допомогу підоспіли рятувальники: одного витягли за допомогою рятівного кінця Александрова, другого – драбини-палки, а третього витягли за руки. Усім чотирьом рибалкам була надана медична допомога працівниками швидкої медичної допомоги. Чоловік, який самостійно вийшов з води на берег, госпіталізований у Криворізьку міську лікарню №1.

В той же день о 17:35 до Служби порятунку від перехожих громадян надійшла інформація про те, що у місті Кривий Ріг на річці Саксагань біля мосту, який з’єднує 129 квартал та мікрорайон Зарічний, двоє дітей провалились під лід. На місце виклику виїхав черговий караул 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області. По прибуттю до місця події було встановлено, що біля мосту, на відстані 10 метрів від берега, на кризі знаходиться хлопець, який через надто тонку кригу не може самостійно вибратися на берег. Старший пожежний-рятувальник, обв’язавшись рятувальною мотузкою та взявши рятувальний круг, поповз по кризі у напрямку до хлопчика. Діставшись хлопчика, рятувальник поклав його на круг та, застрахувавшись рятувальною мотузкою, поповз у напрямку до берега. Після того, як хлопчика було доправлено на берег, його одразу передали працівникам швидкої медичної допомоги. Дівчинка була знята з криги перехожим громадянином ще до прибуття пожежно-рятувального підрозділу. Врятовані дівчина та хлопець, обоє 2003 року народження, знаходяться у лікарні.

Служба порятунку звертається з проханням до батьків застерегти дітей від виходу на кригу водойм. У зв'язку з погодними умовами крига занадто тонка і вихід на неї є небезпечним для життя!

Подготовил к публикации
Леха ЗЛОЙ,
специально для рубрики
Криминал, Происшествия Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!