Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

На Дніпропетровщині СБУ затримала організатора "проросійського підпілля"

1503 22

1503 23

1503 24

1503 25

Співробітники Служби безпеки України затримали у місті Тернівка Дніпропетровської області місцевого мешканця, який через соціальні мережі намагався створити "проросійське підпілля" в регіоні.
Чоловік у червні 2014 року перебував на території тимчасово окупованого терористами Донецька. Він встановив контакт з представниками терористичної організації "ДНР" та отримав завдання організувати на території західного Донбасу підтримку дій бойовиків.
Повернувшись додому, спільник терористів через російські соціальні мережі почав вербувати місцевих мешканців до незаконних збройних формувань бойовиків. Він також поширював матеріали антиукраїнського характеру, популяризував дії терористів"ДНР/ЛНР" та закликав до спротиву силам антитерористичної операції.
Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами агітації та пропаганди терористичних організацій.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх прибічників створення "проросійського підпілля" на Дніпропетровщині.

Прес-центр СБ України

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!