Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Эта история ужасает своей циничностью: в горздраве уверяют, что вакцина от бешенства имеется в достаточном количестве, а в реальности требуют от пострадавшего покупать ее самому!

020619 14 min

Начало истории - Ребенка укусила собака с чипом – переселенцы столкнулись с трудностями с лечением в Кривом Роге 

Ирина И.
Спасибо, что осветили нашу историю. Но она еще не окончена.
После того как дозвонились в МОЗ Киев на седьмой день сделали первую прививку.

Копия нашей жалобы:

24.05.2019 року мене вкусив безпритульний пес біля мого гуртожитку, після цього я одразу ж звернулась до приймального покою, де мені надали першу медичну допомогу (обробили розчином мила та приклали ватку з хлогесксидином).
Потім мені дали напрямок до травматолога (до криворізької міської лікарні №1, 19 кабінет) і сказали звернутися до нього на наступний день.
Звернувшись 25.05.2019року медсестра мені обробила рану спиртом та бетадіном, сказала заклеювати пластирем та прийти о 13.00 - 27.05.2019 року у той же кабінет до іншого травматолога.
Прийшовши у понеділок та просидівши півтори години в черзі мені сказали, що мене не можуть вакцинувати, бо у приймальному покої мені не надали форму 45. Я одразу прийшла за формою, але мені сказали,що вони не знають що це за форма та мені буде краще звернутись до реєстратури.
Повернувшись до поліклініки та не заставши там лікаря, у реєстратурі мені відповіли "решайте свои проблемы завтра с врачом с часу до трех".
На наступний день (28.05.2019 року) прийшовши до травматолога та розказавши цю ситуацію він подзвонив завідувачу приймального покою, де отримав відповідь, що моя 45 форма знаходиться все таки у них. Спитавши у лікаря куди мені звертатись з цією формою,мені відповіли "до лікуючого лікаря", задаючи уточнюючи питання "Якщо я складала декларацію зі студентською лікарнею, мені йти до них?" отримала відповідь "Идите куда хотите".
Нажаль у вівторок у цей час студентська лікарня була вже зачинена, тому я звернулась туди вже у середу (29.05.2019 року), де отримала відповідь, що у них ніколи не було вакцини та треба звертатися до поліклініки знову.
Одразу після цього я пішла до завідуючої лікарні, де вона мені відповіла, що залишилось всього 5 ампул і вони призначені для тих, хто зараз проходить курс вакцинування.
На мої запитання що робити, отримала відповідь, що я можу стати на облік, залишити свій номер телефону і як тільки з'явиться вакцина, вони одразу ж мене вакцинують (можливо через тиждень,можливо через два) або я можу купити цю вакцину сама (1 ампула - 560 грн. 70 коп.).
30.05.2019 року ми з батьками почали дзвонити до МОЗ України, нам дали номер ДОЗ ОДА, розказавши всю ситуацію, нам дали відповідь, що Кривий Ріг сам закуповує вакцину від сказу і у них вона є в достатній кількості та сказали подзвонити до Управління охорони здоров'я (м. Кривий Ріг), звідти мене направили з'їздити до КУ «ЦПМСД №5».
Приїхавши туди я розмовляла із заступником з ЕТН, яка мені відповіла теж саме, що й інші лікарі, щоб я купувала вакцину сама, якщо хочу жити, цитую "Наверняка папа, мама, бабушки, дедушки вытянут то, что приготовлено на смерть, у нас все готовят на смерть в узелочек, вытянут и скажут "на Олечка, привейся", а если я умру, то уже никуда не денешься, будешь думать как меня хоронить".
Після всього цього звернулись за номером 044-253-48-88, де нам сказали, що у всіх містах вакцина знаходиться в достатній кількості та пообіцяли розібратися.
Сьогодні (31.05.2019 року) мені нарешті вкололи вакцину, але сказали що на мене була виділена лише одна ампула, а далі знову вирішуйте самі...

Юрий ПОТУПЧИК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Коментарі   

+1 #2 КР 03.06.2019, 16:08
шиздецццццц...............выздоравливайте.
Укусил клещ, самовыдернули, к доктору, который подписал с нами "контракт " не дозвонились..Надеюсь, выживу
Цитата
+2 #1 ... 02.06.2019, 21:06
Сукаааа
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!