Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В Україні стрімко поширюється ареал небезпечного бур’яна «борщівника Сосновського». Мешканцям Кривого Рогу потрібно бути напоготові...

Наталка Кучерява (м. Рівне)
Шановні мешканці нашого міста!!!! Думаю, багатьом відомо, що таке борщівник Сосновського, та про його дуже швидке поширення містом. Тепер він зростає і у дворах, і на клумбах в центрі, і хто не в курсі, що за наслідки можуть бути при контакті з ним, загугліть і оберігайте, особливо діток, від контакту з ним. Опіки страшенно важко лікуються, і залишають шрами... Набридло вирішувати проблему, викопуючи саперною лопатою борщівник, бо ж там бігає дітвора, поблизу будинку та стадіону, і на тебе диляться як на дивачку. Насправді винищенням має займатись міська влада!!
Борщівик Сосновського - чужорідна отруйна багаторічна рослина стрімко захоплює всю територію м. Рівне!

Частішають випадки опіків дітей, що доторкнулись до цієї токсичної рослини.
Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів. Рівень мутагенного ефекту класифікується як сильний.
Ще три роки тому борщівник можна було зустріти тільки на занедбаних полях поза містом, сьогодні він вже окупував райони Басів Кут, Мототрек, Північний і трапляється навіть в центрі міста!
Згідно із статтю 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України знищення борщівника Сосновського є компетенцією міських, селищних, сільських голів. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби з бур’янами, у т. ч. з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Наталка Кучерява

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!